Kort & gott...

...hinner ju inte riktigt med att uppdatera er därhemma…men jag lever, mår bra och bussen startar fortfarande varje morgon kl.06.30 o citronerna är fortfarande gula och sura! :)

Lite kort & gott vad som hänt de senaste veckorna:

* Middagen hemma hos Dimitris som äger båten som gör våra båtutflykter förra helgen var definitivt en höjdare. Jag, M, A, T och J (tyskar o schweizare i blandad kompott) blev bjudna på hemlagad mat, gott vin och hade en riktigt trevlig kväll. :)

* På middagen bestämde sig jag, M & A att hänga med på båtutflykten igår och den var minst lika trevlig! Hade fixat mask & snorkel hos vår dyk-samarbetspartner och såg en hel del fisk fast havet bjuder fortfarande inte på några längre simturer… ;)

* I fredags bestämde jag mig för att köra västerut mot Pafos efter att jag hade haft kontorsgöra i Limassol och eftersom jag fick rekommendationen att åka kustvägen gjorde jag självklart detta! :) Och den var värd varenda liten sväng och backe!
Havet är verkligen turkosblått och utsikten helt fantastisk! Allt till kulisserna av Troodosbergen i bakgrunden och de små bergsbyarna i solnedgången…gissa om vackert!? Och att jag sedan tog ännu mindre vägar och träffade både kossor och getter, gäss och påfåglar, såg vindruvefälten och små blomsterträdgårdar med odlingar av bland annat kronärtskockor, hittade undangömda restauranger och stränder…ja, vad ska jag säga? Kom hit och upplev det! :)
Stannade även till vid Petra tou Romiou där det sägs att skönhetens gudinna Afrodite föddes ur havets skummande vågor...en underbar plats att födas på! Stranden, klipporna och havets vågor som skummande slår emot stenformationerna...

* En trevlig dag och middag med C från huvudkontoret hemma har jag också hunnit med. Alltid lika kul och trevligt och göra nya bekantskaper och få dela med sig av erfarenheter och skratt. :) Självklart åt vi middag på min favorit-restaurang, Wild West och killarna där sviker aldrig med god mat och trevlig service.

* Har förresten även hittat till gymmet (med god hjälp av T) och har nu klarat av ett pass med body attack och varit helt slut sen dess…behöver jag säga mer?! :)

* Kameran har också hittat fram och en del bilder har tagits, återkommer med dessa så fort jag kommer ihåg att lägga över dem på datorn…

Tja, det var nog en trevlig summering av de senaste veckorna…kan också tillägga att glädjen hos gästerna har varit som störst inte när det varit strålande sol utan när beskeden om snö hemma kom… ;) Vi är verkligen ett väderberoende folk vi svenskar…på både gott & ont måste också sägas…

Ta hand om er, nu ska jag äta kvällsmat!
Kram.
/Mia

P.S. En liten kul notering…cypriotiska bilarna (hyrbilarna har förutom de röda skyltarna även ett z framför) här nere har tre bokstäver på nummerskyltarna och de flesta börjar med K…vilket betyder att det kör omkring en hel del *kul* & *kkk* och häromdagen hade jag en *k*k* framför mig och en *kuf* bakom mig i en kö…såndär kul kuriosa som jag vet en del av er kommer att uppskatta…ingen nämnd ingen glömd… ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0